Video poker

Den första maskinen som påminde om videopoker såg dagens ljus 1891 hos uppfinnarna Sittman och Pitt i Brooklyn, New York. Det fanns visserligen ingen video, men maskinen kunde bilda slumpmässiga pokerhänder. Allt eftersom tekniken har utvecklats har videopokern följt med, och den är fortfarande lika populär. Det är väldigt enkelt att lära sig videopoker.

Du behöver inte överlista någon motspelare eller toppa dennes hand, du behöver bara få den bästa möjliga pokerhanden. För att spela stoppar du in det antal ”coins” du vill spela för och trycker sedan på ”deal/draw”, eller så trycker du på knappen som säger ”play max coins”. Du kommer sedan få fem kort. Sedan markerar du vilka kort du önskar behålla och vilka du vill byta ut. När detta är markerat trycker du på ”deal/draw” igen och får då nya kort som ersätter de du kastade. Den hand du nu får är din avslutande hand, och har du en hand som kvalificerar sig för utbetalning får du pengarna. Reglerna varierar mellan de olika spelen i video poker men oftast inte mycket.

Den vanligaste video poker-typen är ”jacks or better”, men det finns andra varianter av spelet, två av dessa är ”joker poker" och ”dueces wild”. I dessa spel kan antingen jokern eller tvåan användas som vilket annat kort som helst och spelet självt känner av den bästa möjliga handen. Nu blir det lättare att skapa en bra hand, men samtidigt är utbetalningsschemat ett annat så att du behöver en bättre hand för att få samma utbetalning som du fått på en maskin utan några ”vilda kort”.

En annan variant av spelet är maskiner med progressiv jackpot. Dessa spel erbjuder en specialbonus för en riktigt stark hand vanligen royal flush. Alla spel med progressiv jackpot är sammankopplade, och en liten del av varje satsning i dessa avsätter en liten del till en växande jackpot. För att bli så framgångsrik som möjligt på videopoker måste du såklart ha koll på handrankningen. Du måste veta värdet på handen, vilka kort du ska kasta och vilka du ska behålla. Vilka kort du byter har stor effekt på hur bra du lyckas i spelet. Du har alltid möjligheten att kasta alla fem kort, och ibland har du en hand utan värde och då är det precis det du vill göra, men du kan även välja att slänga fyra, tre, två, ett eller till och med inget kort. Det gäller att veta när du ska göra vad.

RSS 2.0